ADAS  Advanced driver-assistance systems: wat bij schade?

De autofabrikanten voorzien de hedendaagse voertuigen van verschillende assistentie-systemen die de bestuurder moeten ondersteunen. Deze zorgen ervoor dat de veiligheid verhoogt en dat de bestuurder, ondanks de steeds drukkere wegen, meer gebruiksgemak ondervindt.

Driver assistance systems werken met behulp van sensoren. Bij een Adaptive Cruise Control (ACC) wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een sensor die de afstand en de snelheid van de voorligger meet en dit vergelijkt met de eigen snelheid en de afstand tot het voorliggende voertuig.
 

Maar wat bij schade aan uw voertuig?

Deze systemen zorgen voor extra uitdagingen bij het herstellen van schades. Gedurende de herstelling van uw wagen is het noodzakelijk de wagen uit te lezen zodat de hersteller correcte diagnoses en kalibraties kan uitvoeren ter controle. Als er eventuele delicate correcties nodig zijn kan dit meteen uitgevoerd worden. Onze herstellers zijn hier echter op voorzien en voor opgeleid!

Bij GO SMART staat veiligheid voorop. Om ervoor te zorgen dat u na herstel van uw wagen, vrachtwagen, bus of ander voertuig weer veilig de baan op kan, worden er regelmatig opleidingen gegeven aan de personeelsleden van onze herstellers. Ook voorziet GO SMART op regelmatige tijdstippen bijscholingen. Dit alles wordt georganiseerd in de GO SMART Academy.